A Pince

Széchenyi Pince, Bor és Rendezvényház

A Zala vidéken több mint kétezer éves hagyománya van a szőlőművelésnek és borkészítésnek. Jó borok teremtek itt, erre utal a környéken egy I. századi kelta sírban talált boroskancsó felirata, mely tartalmát így kínálta:


“DA BIBERE”
(Adj innom!)


Borbarátok ezzel a kéréssel ma is bátran fordulhatnak hozzánk!
A mára csaknem 300 éves pince nevét, a falut és a pincét 250 éven át birtokló, Széchenyi családról kapta. A tulajdonos család kiváló mecénásokat, és államférfiakat adott a nemzetnek: gróf Széchenyi Ferenc, valamint fia gróf Széchenyi István személyében.
Vendégeink programjainkon a családi borászatunk, a Németh Borház minőségi, és különleges minőségű boraiból kapnak válogatást, melyet hagyományos, bográcsban főtt, kemencében sült ételek tesznek színesebbé. A történelmi hangulatú pincében, az igényesen berendezett borozóban (télen cserépkályha mellett), szellős kerthelységben szerezhet visszatérésre késztető élményt a borok és ételek harmóniájában, az összetéveszthetetlen zalai népi kultúrában.

pince

Csaknem 20 éve kezdtük a borturizmus terén úttörőnek számító családi vállalkozásainkat.  A borászatot, az ültetvényeinket, a borturizmus kínálatunkat folyamatos beruházásokkal bővítettük. A Németh Borház, a Hotel Bacchus, és a Széchenyi Pince folyamatosan újdonságokkal várja a visszatérő vendégeit.
Családi pincészetünk a Balaton nyugati medencéjének egyik legismertebb borászata. Jelenleg  27 ha saját és 11 ha szerződött ültetvénnyel rendelkezünk,
Badacsony, Lesencefalú, Cserszegtomaj, és Pogányvár legjobb dűlőiben. A szigorú terméskorlátozás, a kíméletes szüret, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készítjük karakteres, testes, hosszan tárolható borainkat. A kiváló minőség érdekében a szőlő gondozásától a palackozásig minden munkát családunk végzi, és irányítja. Ennek a sikerét tanúsítják a hazai és nemzetközi borversenyeken elért elismerések és díjak is. Boraink iskolázásakor a természetességnek, és a termőtáj sajátosságainak kihangsúlyozását tartjuk a legfontosabbnak.

kostolo

Szentgyörgyvár a magas szakmai színvonalú, sok információt, érdekességet nyújtó, szórakoztató borkóstolóink helyszíne. A kóstolóhoz követő helyi ételekre alapozott vendéglátást kitűnő műsorok teszik még vonzóbbá.