Feleség Kamerunból

Kamerun utazás

Szeretnék elmenni Afrikába, mert Kamerunból vettem feleségül egy nőt, és bár ő is Magyarországon él lassan tizenöt éve, nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy Kamerun utazás milyen hatással lesz rám. Állítólag meseszép ország és tele van jobbnál jobb kalandokkal és élményekkel.

Kamerun utazás a feleségemmel

Ezért nem kellett sokat gondolkodnunk, hogy szervezzünk meg egy ilyen utat és járjuk be az összes olyan helyet, ahol korábban élt és felnőtt a feleségem, és talán egy ilyen Kamerun utazás más fele is ki fogja nyitni az elmémet és új irányokba tereli a jelenleg kicsit kusza gondolataimat. Nem mondom, hogy bizonytalan vagyok a jövőnket illetően, de úgy érzem egy kis utazás kellemes frissítést fog a kapcsolatunkba vinni.

Kamerun utazás előkészületei

Amikor felhoztam a kedvesemnek, hogy akkor magamra vállalom a Kamerun utazás szervezését, akkor nem gondoltam bele, hogy ez egy kicsit nagyobb feladat, mint amire gondoltam. Azt hittem én kis naiv, hogy bemegyek egy átlagos utazási irodába, befizetem az utat, veszünk két repülőjegyet és ennyi. Na hát ki kell ábrándítsak mindenkit ez a Kamerun utazás szervezése sokkal komplikáltabb. Először is nincsen jelenleg olyan iroda a városban, akik oda szerveznének utat, így maradt az internet.

Ott nem sok keresés után találtam egy irodát, a kulonlegesuticelok.com oldalt, akik hatalmas választékban kínálnak különleges utakat, olyan ritkán látogatott helyekre, amelyekről még nem is hallottam. Vagy ha hallottam, akkor a média által felfújt sztorikkal és riogatásokkal spékelve. Megkerestem az irodát, akik Angliában vannak, és hosszasan elbeszélgettem, hogy van-e arra lehetőség, hogy a Kamerun utazás egy kicsit jobban személyre legyen szabva, mert elmeséltem nekik, hogy a feleségem onnan származik és mindenképpen szeretnénk meglátogatni az ő családját és neki vannak olyan kívánságai, amiket mindenképpen szeretnék teljesíteni.

A tulajdonos nagyon kedves volt és elmondta, hogy miután még nem indult el a csoport és alig jelentkeztek rá, ezért a Kamerun utazás még módosítható, és ráadásul azok a helyek, amelyeket említettem neki, mint feltétlenül meglátogatandó helyek, azokat abszolúte be tudja illeszteni a csomagba. És úgy, hogy ez ráadásul nem is fog többe kerülni.

Kértünk a végén plusz napokat, amelyeket a családnál fogunk tölteni, azt mondta erre, hogy ha ez a végén van, akkor ez amúgy is tőlünk fog függeni, hogyan foglaljuk le a repülőjegyeket, ezért ezt is sikeresen meg tudtuk oldani velük. A látványosságok és ritkaságok vonatkozásában én mindenképpen szerettem volna a Pigmeusokat és a gorillákat megnézni, mert aki már látott élőben gorillát, és a szemébe nézett, az állítólag sosem felejti el azt az élményt, és egy Pigmeus falu megismerése is a Top 10 vágyaim között szerepel. Ami érdekes, hogy limitált ideig lehet csak a gorillák közelében lenni, amiről az ország törvényei rendelkeznek, az állatok védelme érdekében. És erre szigorúan fel is hívták a figyelmünket.